Honvéd Szondi SE >>> Hírek, közlemények Versenyek >>> Rólunk írták Események, beszámolók Támogatóink Elérhetőségek


Keresés a honlapon


Szakosztályok


Asztalitenisz

Birkózó

Búvár

Íjász

Közelharc - kézitusa

Magyar Királyi
Kardforgatók Rendje


Tenisz

Természetbarát

Tömegsport

Hírek, közlemények

Február | Március | Április | Május | Június | JúliusA decemberi havon

2010.12.12-én megtartottuk az év utolsó kültéri edzését, melyet még egy tornatermi követ és azzal bezárjuk ez éves ténykedéseink sorát.

A szokásos futás után alaki gyakorlatok következtek, melyet páros harcok és fegyveres közelharci támadás-hárítás-ellentámadás-kiiktatás gyakorlatok követtek.

A foglalkozás közben megjött az eső, így a fénykép készítésekor már a gépet is védeni kellett nehogy sérüljön. Csapatunk télen is kinn van a szabadban, hiszen valljuk, ekkor sem állhat meg az élet, nincs helye az eltunyulásnak. Aki Szondi György, Watthay Ferenc, Varkocs György nyomdokában jár, az ne átalljon havat taposni, esőben ázni, vagy éppen 40 fokban vasban is küzdeni.Hát tesszük...

Tesszük és itt álljon a 2010-es esztendő mérlege, láttassék;

Harci bemutató: 29
Kulturális esemény: 11
Saját szervezésű verseny: 4
Más által rendezett verseny: 3
Saját szervezésű kirándulás: 3
Edzés ( bel és kültéri ) : 67
-----------------------------------------------------
Összesen: 117 csapatalkalom.

Bemutatóinkkal megfordultunk Győrben, Balatonfüreden, Sárbogárdon, Drégely váránál, Pápán, Várpalotán, Móron, Tapolcán, Dunaújvárosban, Csókakő várában, természetesen Székesfehérváron és még tovább sorolhatnám...

A szolnoki HOSOSZ-ról érmekkel és összetett íjász kupa birtokosaiként tértünk haza.

Saját versenyeinken hajítóbárd, kelevéz, csatakereszt, hajítófa, kőhajítás, íjászat, fegyveres futárpálya, övbirkózás és szablya szabadvívás versenyszámokban mérettek meg a résztvevők.

Székesfehérváron mi indítottuk el évekkel ez előtt a Balassi és az 1456-os megemlékezéseket, melyek az országos eseménylánc részeit képezik.

Kirándulásaink épített örökségeink megcélozásaként alakulnak, idén Szarvaskő vára, Fejérkő vár tárult fel előttünk.
Szép esztendő volt!

Beszámolónk végén kívánunk mindenkinek békés, boldog Karácsonyt és sikeres, élménygazdag Új Évet!

Tisztelettel;
Vidermann Csaba szakosztályvezető
Magyar Királyi Kardforgatók Rendje

Lap tetejére!2010.12.04. Kard az iskolapadon

2010.12.04-én a székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár meghívására a " lovagkor " kialakulásáról és a középkor fegyvereiről tartottunk interaktív előadást az intézményben.

A fiúk és lányok tágra nyílt szemekkel hallgatták a történeteket, meglepve tapasztalták meg egy-egy kézbe adott eszköz súlyát.

Izgatottan öltötték fel a kacagányt, bújtatták fejüket vassisakba és mindezek mellé - magukat már szinte egy várvédőnek látva - ragadtak kardot.

Hiába no, a valódi tapasztalás csak többet ér mint a mára már olyannyira elterjedt virtuális érzéklet!

Magyar Királyi Kardforgatók Rendje - Vidermann Csaba2010.11.27 - 28. Futunk, hogy segítsünk!

Bővebb információ: a fényképre klikkelve, valamint:

Szalai Szabolcs
E-mail: info@futohetvege.hu

Lajkó Csaba
E-mail: csasi.run@gmail.com
tel: 0670 941 8208)2010. november 16-án Szondi Őszi fallabda verseny

November 16-án Szondi Őszi fallabda verseny kerül megrendezésre.

A versenykiírást letöltheted itt, vagy a "Versenykiírások" menüpont alatt.
2010.10.10. Watthay Ferenc IV. Harci Emlékverseny

Hajdani harcosok nyomában


2010.10.10-én a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje szervezésében sikeresen lezajlott Watthay Ferenc IV. Harci Emlékverseny.

Ezen a versenyen ez volt az első alkalom, melyen hölgyek számára is " kinyíltak a kapuk ", női kategóriában is győztest hirdethettünk.

Az egyéniben induló Boros Ildikó ( MH ) nyakába került az arany érem, az ezüstöt pedig Vidermanné Mecseki Ágnes ( szintén egyéni ) érdemelte ki.Kiemelem, a hölgyek nagyon magas pontszámokat gyűjtöttek, olyannyira, ha a férfiak között indulnak, akkor is az élbolyban végezhettek volna!

A férfiak között:
I. helyezés: Szathmáry Péter, egyben ő nyerte az Androméda Travel által felajánlott díjat, az egy hetes görögországi üdülést is / MKKR-HSZGYSE / .
II. helyezés: Szakácsi István - Honvéd Szondi Íjász Szakosztály
III. helyezés: Vidermann Csaba MKKR-HSZGYSE

Ifiben:
I. helyezés : Vidermann Mátyás Boldizsár MKKR-HSZGYSE.
II. helyezés : Géczi Barnabás MKKR-HSZGYSE
III. helyezés : Darabos Dávid MKKR-HSZGYSE

Versenyzőként a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje, a szári Vértes Egyesület és a Honvéd Szondi Íjász-szakosztály tagjai szerepeltek, valamint egyéniben indulók is kiálltak a verőfényes mezőre.

A Móri Középkori Hagyományőrző Egyesület és a Csókakői Szabad Királyi Íjászok nézőként tisztelték meg versenyünket, de mi bízunk abban, legközelebb ők is részesei lesznek a versengésnek.

Számos néző, kicsik és nagyok tekintették meg az eseményt, mely a középkori ruhák, fegyverek, érdekes célalakok, a vagy 60 db szélben lengedező zászló látványa okán is " megért egy misét ".

Legközelebb január hónapban, a Varkocs György IV. Harci Emlékversenyen övbirkózás és lándzsa szabadvívás kategóriákban folytatódnak a küzdelmek.

A versenyről a Fehérvár TV-ban összeállítást mutattak be az esti Híradóban.

Hajj rá, fehérvári vitézek!

Vidermann Csaba

Lap tetejére!
Szolnok - HOSOSZ VI. 2010.10.01.

A Magyar Királyi Kardforgatók Rendje 2010.10.01-én Szolnokon a HOSOSZ VI. országos bajnokságon vett részt, ahol a Szondi Íjász szakosztályjal együtt íjászat versenyszámban indultunk.

Eredmények:

18 év alatti korcsoport: Géczi Barnabás 2-ik helyezés.

18 év feletti kategória: Szathmáry Péter 3-ik helyezés.

A két szakosztály versenyzői egyben megszerezték az összetettben az íjász kupát is.
Vidermann Csaba

Lap tetejére!
Pákozdi csata, 2010.09.26.


A Magyar Királyi Kardforgatók Rendje 2010.09.26-án immáron ötödik ízben részt vettünk fenti történelmi esemény vázolásában.

Magyar és császári gyalogosokat formáltunk meg, amolyan igazi ólomkatonaként masíroztunk fel s alá a domboldalon...

Nekünk az idén hiányzott a csatából az " ÉLET "... !!!

Lap tetejére!
Honvéd Fesztivál - Pákozdi Csa-ta, 2010.09.25.

A Magyar Királyi Kardforgatók Rendje 2010.09.25-én a Honvédség Családi Találkozóján vett részt Pákozdon.

Tábort alakítottunk ki, ahol különböző, általunk használatos fegyvereket tapasztalhattak meg az érdeklődők; kardok, szablyák, buzogányok, csatabárdok, lánckorbácsok, alabárd, lándzsák, pajzsok, vértek és sisakok, menetdob, stb.

A hajítófegyver célalaknál is folyamatos volt a nyüzsgés, hiszen csatakereszteket, hajítóbárdokat és kelevézeket lehetett kipróbálni.

Sok hivatásos katona vette kezébe a régi korok fegyvereit, s eltűnődtek, milyen is lehetett valaha azokkal harcolni...
14:30-kor harci bemutatót is tartottunk, melyben csatajelenetünk Könyves Kálmán királyunk idejébe röpítette vissza nézőinket.
Vidermann Csaba

Lap tetejére!
2010.09.11. Koszorúzás Árpád-házi királyaink emlékére

A Magyar Királyi Kardforgatók Rendje 2010.09.11-én 17.30 órakor a Romkert szomszédságában elhelyezett emléktábláknál koszorúzott.

Az esemény számunkra azért is kedves volt, hiszen az Árpád-házi királyaink családfáját ábrázoló tabló avatásakor / 2006 /minket hívtak meg egy harci ízelítő megtartására, melyet örömmel teljesítettünk is.

Ezt követőleg átvonultunk az Országalmához, ahol 18.00 órakor a Történelmi Kavalkád keretén belül - 4-ik ízben - harci bemutatót tartottunk.

A nézők között mint kiderült jelen voltak német turisták is, akiknek - a fordító szerint - nagyon elnyerte tetszését programunk.

Lap tetejére!
2010.09.04. Csókakői Várjátékok

Magyar kézre került Csókakő vára


2010.09.04-én a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje - immáron sokadik ízben - a Csókakői Várjátékok szereplője volt.

A gyönyörű kővár, mely a hajdani hadiutat figyelte felhőkbe burkolózva várta a mai kor vitézeit. Mire magunkra öltöttük felső ruházatunkat és páncéljainkat, addigra el is eredt az eső.Így aztán egy sátor oltalmában vártuk az égiek jóindulatát.

No, nem is hiába, mert annak ellenére, hogy szinte egész nap permetezett az eső, vagy gyengén esett is, a tervezett öt várostromot meg tudtuk tartani.
Három csapat összefogásával valósult meg az eseménysorozat, rajtunk kívül még az I.András Király Lovagrend és a Csőszi Történelmi Haditorna és Hagyományőrző Egyesület tagjai állították ki hagyományőrzőiket.

Bömböltek az ágyúk, durrogtak a mordályok, a füstöt vágni lehetett volna.A végén a keresztények győztek a várat addig kézben tartó Kizil Juszuf aga török vitézei ellenében.

Külön programokat is tartottunk a Fellegvárban, ahol saját szervezésben és égisz alatt igazi kemény, reánk jellemző párosharcokkal kényeztettük el az odáig felmerészkedőket.Nagy meglepetésünkre olyanok is voltak a nézők között, akik Drégely váránál tartott fegyvertényünknek is szemlélői voltak.Különös hátteret adott a bemutatóinknak az esőpermetbe és felhőrongyokba rejtőzött vértesi táj és a stílszerűen felettünk károgó csókák fekete sziluettjei és rekedt károgásuk, melyeket a harci kiáltások hangjai fedhettek csak el.

Estére már a rozsda is kikezdte fegyverzetünk vasát és a sok harcban addig észre se vett éhség harcosaink hasát.De az a lényeg, az esemény jól sikerült és a Csókakői Várjátékok hírét reméljük messzire tudtuk repíteni.
Pápai Történelmi Napok,
Vízben, sárban, fegyverben! 2010. 08. 14.


A Magyar Királyi Kardforgatók Rendje 5-ik ízben vett részt az évente megrendezendő Pápai Történelmi Napokon.

A Bajvívó tér ilyenkor már délelőtt megtelik gyakorlatozó hagyományőrzőkkel, ahol is / idén kb 90 fő / összegyúrjuk a délutáni nagy bemutató mikéntjét.
Ez évben bizánci gyalogságot formáltunk, így előtérbe kerültek a méretes pajzsok és a hosszú lándzsák.Módunk volt azt is megtapasztalni, milyen érzés szemben állni a száguldó harcikocsival, bízva abban, a hajtó csak-csak tudja a dolgát és időben " megtalálja a kormányt ".

A gyalogos, lovas, íjász, harcikocsis csatajelenet és az előtte történő kiképzések és bemutatók nagy tetszést arattak és a tekintélyes létszámú néző sokáig ünnepelte a produktum résztvevőit. S közben nem is sejtették, azon a területen, ahol az esemény zajlott, reggel még tócsa ért tócsát az éjszakai vihar nyomán, mely esővíz nagy részét a Pápa és környéki, valamint mi vödröztük ki, hogy legyen miért kilátogatni a Nyugati Bakony eme szép városába érkező érdeklődőknek...

Lap tetejére!
JUBILEUMI 100 ÉV, 100 KM – FONTOS INFORMÁCIÓ

Tájékoztatom azokat a tagjainkat akik a Futás Jubileumi Évében a BSI által meghirdetett 100 év, 100 km akcióban részt vesznek, hogy az év és a km gyűjtésbe

- a 25. NIKE Budapest Nemzetközi Félmaratonon csak a félmaraton és a félmaraton párban, ( Ligetkör nem! ),

- a 7. Balaton Maratonon csak a maraton, félmaraton, félmaraton párban (a többi futószám nem!! ) számít be.

Az eredményes teljesítések érdekében a részvételeteket kérem ezek figyelembevételével készítsétek el.2010.09.05. Budapest, 25. NIKE Budapest Nemzetközi Félmaraton

Tájékoztatom a Tömegsport szakosztály tagjait, hogy az előzetes jelentkezés alapján a 25. NIKE Budapest Nemzetközi Félmaraton futóversenyre június 20-ig leneveztem:

Antal Mihály, Antal Zita, Arany Rita, Böröcz Bianka, Böröcz Tiborné, Csörgei István, Csörgeiné H Zsanett, Dobai Ádám, Halász Tímea, Harsányi Dénes, Harsányi Henrietta, Harza Cecília, Hámoriné Sándor Zita, Hergovics Gábor, Kapuváriné K Erzsébet, Kozicsné Újvári Tímea, Kovács Lászlóné, Kötélné Hertelendi Krisztina, Lázár Éva, Máté Csaba, Máténé Varju Edit, Oláh József, Soltész János, ifj. Soltész János, Szabó András,Szőke Tamás, Szűts Krisztina, Tamás Márton, Vadócz Rita.


Kérem, hogy aki még a 25. NIKE Budapest Nemzetközi Félmaraton futóversenyen indulni szeretne a nevezés, a külön nevezők az utazás megszervezése miatt Kékesi Mihályt telefonon vagy e-mailben tájékoztassák.
A Jubileumi Futóév alkalmából a BSI által meghirdetett 100 Év, 100 Km akcióba a rendezvény beleszámít.2010.08.13-15. Jótékonysági futás

Az egyesület két tagja,

Lajkó Csaba és
Soós Péter


szervezésében az árvízkárosultak megsegítése céljából 2010. augusztus 13-15-én Jótékonysági futást szervez.

A háromnapos futás Ónodon fejeződik be.

A Jótékonysági futás augusztus 13-án 09,00-kor az Országalmától indul. Ha ráérsz az első kilométereket fusd velük.
2010. Július
5. IJKA Shotokan Karate Európa Bajnokság Fonyód, 2010. július 24.
Az 5. I.J.K.A Shotokan Karate Európa Bajnokság került megrendezésre Fonyódon , ahol 10 ország képviseltette magát kb. 200 versenyzővel, több , mint 400 nevezéssel.

Eredmények:

Marosán Anita


16-17 éves korcsoportban kumite 1.hely , kata 2.hely

18-21 éves korcsoportban kumite 3.hely , kata 1.hely

Lap tetejére!
Nándorfehérvártól Székesfehérvárig, 2010. július 22.

A székesfehérvári Magyar Királyi Kardforgatók Rendje - Honvéd Szondi György SE immáron második ízben az 1456. Nándorfehérvári diadalra történő megemlékezését 2010.07.22-én Székesfehérvár történelmi belvárosában a késő délutáni órákban sikeresen lebonyolította.

A gyülekező és felvonulás megindítása a Szent István szobornál történt, ahol hozzánk csatlakozott a Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület, a Fejér Baranta Hagyományőrző Sport Egyesület, a Csőszi Történelmi Haditorna és Hagyományőrző Egyesület és a Móri Középkori Hagyományőrző Egyesület is.

A felvonulás zaja kellő képpen felverte az egyébként álmos belváros életét, kürtök búgtak, dob pergett, szóltak a menetkiáltások, zászlókat lengetett a könnyű szél.

A Mátyás király emlékműnél verssel, a csata ismertetésével, a déli harangszó történetének vázolásával, 12 bárdra ütéssel ( harangunk nem lévén ), Hunyadinak, a nándorfehérvári vitézeknek és a haza mindenkori védőinek háromszoros Éljen!-t kiáltottunk, majd a tisztelet virágainak kihelyezésével folytatódott a megemlékezés. Ezt a helyszínen két csapat tucatnyi ostorosának sortűzszerű durrogatása követte.

Az újra megformálódó felvonulás az Országalmáig haladt tovább, ahol a vendégcsapatok bemutatói után, mi, a rendező Magyar Királyi Kardforgatók Rendje négy páros és egy hármas harccal zártuk az eseményt.

Az 1456. Nándorfehérvári diadal okán megtartott ünnepség két óra hosszán keresztül vitt Székesfehérvár életébe nem akármilyen színt, a régi kor üzenete így hatott el Nándorfehérvártól Székesfehérvárig!

A mintegy 60 együtt ünneplő az Országalmánál köszönt el egymástól, kijelentve, egy esztendő múltán újra MEGEMLÉKEZÜNK.

A fényképre klikkelve a rendezvény további fényképei láthatók.

Lap tetejére!
2010. július 17. Drégely vár, harci bemutató

A Magyar Királyi Kardforgatók Rendje az egyesület névadójának - SZONDI GYÖRGY - tiszteletére indított Drégely váránál tartandó harci bemutatót 2010.07.17-én megtartottuk.

Az egy óra időtartamú programunkat a sok nézéző mellett országgyűlési képviselő, Drégelypalánk polgármestere, a vár történetének írója, a Művelődési Ház igazgatónője, stb tekintette meg.

Mondhatom, ez volt talán az eddig legádázabb forróságban megtartott bemutatónk, a sisakokban és a páncélokban megfőtt az ember...De mindent véghez vittünk amit terveztünk, és úgy érzem méltón képviseltük az egyesületet, és a várost!

Ezt követőleg a fellegvárban koszorút helyeztünk el a várkapitány jelképes sírjánál.

A romvárból fantasztikus körpanoráma tárul a szemlélő elé, csodálatos az a nógrádi táj.

Délután Drégelypalánkon is tartottunk egy rövid ízelítőt a csapat tevékenységéből a Művelődési Ház udvarán. Az igazgatónő meleg szavakkal köszönte meg a napi teljesítményünket, érzékeltetve, máskor is várható tőlük meghívás.

Szeretettel vettek minket körbe az ott élő emberek, megérte megszervezni ezt a nagy utat!
Nagyoroszi polgármestere a megbeszéltekhez híven remek szállást biztosított számunkra, ahol is jóleső volt a kemény, forró nap után a hideg zuhany.

Vasárnap délre a csapat éppségben és biztonságban haza érkezett.

Lap tetejére!
2010. július. 16. Győzelem, teniszezőink gigászi meccsén

Forrás: http://fmh.hu/

Székesfehérvár - A H. Szondi SE teniszcsapata tegnap fejezte be a szerda éjszaka félbeszakadt csatáját. Tény, a hazai csapatbajnokságokon ritkán látott, maratoni csatát vívtak.

A teljes cikk olvasható a képre klikkelve.Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, 2010. július 10.

A Magyar Királyi Kardforgatók Rendje júl.10-én részt vett a rendkívül sokszínű, forgatagos középkort idéző eseményen.

A délelőtti felvonuláson után a csapatok felsorakoztak az Arénában a nyitó ünnepségen. Dübörögtek a dobok, fénylettek a páncélok, csörömpöltek a fegyverek...

16 órakor a Salamon toronynál harci bemutatóval szerepeltünk, ahol is a rekkenő hőség ellenére sikerült visszavarázsolni nézőinket a magyar középkorba, a vitézség és becsület világába.

Lap tetejére!

MK KFH Háromtusa bajnokság, 2010. július 7.

Kedves Sporttársak!

Ezúton is gratulálok minden résztvevőnek! Remélem, jövőre is találkozunk itt, vagy egyéb sportversenyen.
Mindenkinek jó egészséget, és további sok szép sportélményt kívánok!


Üdvözlettel:
Oroszki Nóra

A MK KFH és a Gróf Hadik András Honvéd Sportegyesület Budapesten 2010. július 07-én rendezte meg a 10. KFH Háromtusa Bajnokságot. A 10 évvel ezelőtt Martinek János és Farkas László által kitalált versenyre a rossz idő ellenére is sokan gyülekeztek a medence melletti területen.

A megnyitó után a résztvevők 400 méter úszásban, légpuska lövészetben és 4,5 kilométer terepfutásban mérték össze a tudásukat. A hidegben a versenyzők bátortalanul mentek be a vízbe. A táv teljesítése után az erős szél a vízből való kimászást, felöltözést tette kellemetlenné.

A légpuska lövészetig kb. 200 métert kellett futni. Az öt bukó cél nem volt túl messze, de a célok átmérője kicsi volt, emiatt kevés találat született.

A versenyen az egyesületünkből 6 fő vett részt, és kiemelkedően szerepeltek.

Kategóriájában Nádasdiné Boros Melinda, Hergovics Gábor első, Réthy Pál és Országné Faragó Éva második helyezést ért el.
Részletes eredmények a jegyzőkönyveknél találhatók meg./A szövegre klikkelve megtekinthetők a rendezvényen készült fényképek/

Lap tetejére!
Szent László Király Íjászviadal , 2010. július 04.

2010.07.04-én sikeresen lezajlott az általunk szervezett Szent László Király Íjászviadal. Ez a verseny egyaránt vizsgálta a versenyzők statikus és dinamikus képességeit. illetve igyekezett módot adni arra, hogy a gyalogos íjász harc minél szélesebb körű modellezését tegye lehetővé.

Ifjúsági és felnőtt kategóriákban lehetett indulni a versenyen nemre való tekintet nélkül.

Ifjúsági korcsoport helyezettjei:

I. Géczi Barnabás
II. Illési Péter
III. Vidermann Mátyás Boldizsár


Felnőtt korcsoport:
I. Vidermann Csaba
II. Szathmáry Péter
III. Verbai Csaba / Pécs /

Lap tetejére!
6. E.ON Délibáb Sportnap, 2010. július 4.

1600-an gyűltek össze a Hortobágyi Nemzeti Parkban, hogy sporttal zárják a BSI tavaszi-nyári szezonját a 6. E.ON Délibáb Sportnap keretében.
A rendezvény központjának a Mátai Ménes bemutató lovas pályája adott otthont, innen vágtak neki a résztvevők a különböző távoknak.

Három sportágban mérettethették meg magukat: futás, kerékpározás és gyalogtúra várta a mozogni vágyókat.

Eredmények:
21,3 km
Nők

1. Darázs Angelika (Budapest) 1:34:59
2. Farkas Ágota (Szondi SE) 1:36:58
3. Lárisné Szabó Krisztina (Gördögök SE) 1:38:27

Lap tetejére!

2010. Június
2010.06.30. - Nádasdi Zsolt élménybeszámolója

Élménybeszámolómat egy hatalmas kalaplengetéssel kezdeném, hiszen mindenki, aki ott volt - legyen az versenyző, szervező, segítő vagy szurkoló - egy olyan élményt szerzett nekem, melyről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. A versenyt megelőző napokban már javában zajlottak az otthoni előkészületek. Megérkeztek a csapatpólók is, és minden készen állt az induláshoz. Csütörtök reggel még egy telefonos egyeztetés a családdal, barátokkal és indulás. Elkezdődött…

A teljes élménybeszámoló a képre kattintva olvasható.Óriás Szondis sikerek a bonyhádi Dupla Ultratriatlon Világbajnokságon

Bonyhádon június 25-26-án rendezték meg Commitment Dupla Ultratriatlon Világbajnokságot. A Tolna megyei VB-n a rajtnál 51 fő sorakozott fel. A résztvevők 7,6 km-t úsztak, 360 km-t kerékpároztak, és 84,4 km-t futottak. A versenyzőknek az egyéneket külön-külön is próbára tevő távokon kívül még az időjárási viszonyokkal is meg kellett kellett küzdeni. Az úszást a hideg víz (20-21°C), a kerékpározást az erős szél, a hosszan tartó eső és az alacsony hajnali hőmérséklet, a futást a több órás eső nehezítette meg.

A kétrajtos verseny miatt (az első péntek de. 09,00-kor, a második péntek du. 13,00-kor volt) a közönség kicsit nehezen látta át egy-egy befutónál, hogy összesítésben milyen eredményt ért el.

A versenyt tizenegyen feladták, vagyis negyven egyéni versenyző ért célba.
A favorit Adrian Brennwald lett a férfi világbajnok, 21:28:48-as összidővel. Az ezüstérmet a dupla ironman versenyt első alkalommal teljesítő német Dirk Rolirad vihette haza, aki 22:11:31 óra alatt teljesítette a távokat. Honfitársa, Armin Hohenadler szerezte meg a harmadik helyezést, 22:31:53-mal.

A világbajnokságon a Honvéd Szondi György Sportegyesületből induló két fő kiemelkedően szerepelt.
Nádasdi Zsolt 26:53,17 időeredménnyel 6., egyben a magyar bajnokságban 2.,Vakhal Norbert 26:58,48 időeredménnyel 7., egyben a magyar bajnokságban 3. helyezést ért el.

Magyar versenyzők között Vakhal Norbert úszásban a legjobb, kerékpározásban a 2. időeredményt érte el.

Lap tetejére!
Sárbogárdi Napok, 2010. június 19.

Alant, Dél-Fejérben...

Eddig még nem jártunk Sárbogárdon, de múlt szombaton igen.Mint mocsárország, olyan volt a terület, könnyedén el lehetett képzelni, miért is kapta a település a SÁR előnevet.

Az egy óra időtartamú harci bemutató végre gyönyörű időben zajlódhatott, ez már csak azért is hír, mert előtte nap három felhőszakadás áztatta az egyébként is szivacsosra ázott talajt.
A program után erdélyi magyarok jöttek oda hozzánk gratulálni - Zetelakáról-.

Jó érzés volt csapatunk és egyesületünk jó hírét ilyen messzire is elröpíteni...

Tisztelettel; Vidermann Csaba
Magyar Királyi Kardforgatók Rendje - Honvéd Szondi György SE

Lap tetejére!
17. K&H Olimpiai Maratonváltó, 2010. június 13.

Június 13-án került megrendezésre az elhalasztott 17. K&H Olimpiai Maratonváltó. Már reggel látszott, hogy most jó idő fogja várni a résztvevőket. Fél 10 előtt, futáshoz már meleg időben, a minimaraton váltó rajtjánál nagyon sok fiatal, és talán még náluk is több gyerek várta a startpisztoly eldördülését.

A minimaraton váltót 3 fős csapatok futották. 2,1 km volt a fejenkénti táv, amit a Parlament közvetlen környékén tettek meg a versenyzők. Kiváló volt a hangulat, a meleg ellenére egyre többen érkeztek a Kossuth térre. A minimaraton váltó távjának utolsó stafétái már az egyre népesebb szurkolók biztatása közepette futottak be a célba.

A maraton és a félmaraton váltó, illetve a félmaratont egyéniben teljesítők 11 órakor rajtoltak el. A csapattagok, ismerősök a kánikula ellenére is a Duna-parton és a Parlament körül buzdították a résztvevőket. Délután 4 órakor az utolsó maratoni staféták célba érkezésével véget ért a verseny. A 17. K&H olimpiai maraton váltón négyezer futó teljesített váltóban maratont, félmaratont és minimaratont, illetve egyéniben félmaratont. Maratonváltóban 372, minimatatonban 177 váltó futótt, félmaratont egyéniben 191 fő teljesítette.

Az egyesületünkből az elhalasztás ellenére is sok váltó vett részt a különböző számokban. Négy minimaraton váltónkból három családi váltó volt. Maratonváltóban öt váltóval vettünk részt, ebből három munkahelyi csapat volt. Váltón kívül két személy (Mike János és Farkas Gábor) teljesítette egyéniben a félmaratont.
A nap végén jó hangulatban, a hőségtől kicsit fáradtan és lebarnulva indult haza a népes csapatunk.

Részletes eredményeink a jegyzőkönyveknél találhatóak meg.

Lap tetejére!
Kánikulában a Kékesen, 2010. június 12.

Kánikulában rajtolt el a 1100-nál is több futó a 13. Kékes Csúcsfutáson. Minden elismerést megérdemelnek a 11,6 kilométeres távot teljesítők. Nem csak a 671 méter szintkülönbséggel, hanem a nagy hőséggel is meg kellett küzdeniük a résztvevőknek.

A 11 órás induláskor a Mátrafüredi rajtnál 34 fokot mutatott hőmérő, fent a Kékesen, 1014 méteren napon 31 fok volt. A futók tűző napon igyekeztek a csúcs felé. Az aszfaltból áradó hőség szinte elviselhetetlen volt. A hőmérséklet szempontjából az utolsó néhány kilométer lehetett kellemesebb, amikor is Mátraháza után árnyékosabb szakaszok következtek. A nagy meleg alaposan megterhelte a futókat, akik viszont nem adták meg magukat, és teljesítették a távot. 1012 fő ért célba.

A férfiaknál Szabó Gábor (ELTE Sashegyi Gepárdok) lett az első. A 11,6 kilométert 49:07 alatt tette meg. A női győztes Papp Ildikó lett, 1:00:16-os idővel nyert.
Az egyesületünkből 17 fő vállalkozott a táv teljesítésével. Férfiaknál Filip Krisztián , a nőknél Zsupányi Adrien teljesítette leggyorsabban a távot.

További eredményeink a jegyzőkönyveknél találhatóak meg.

Lap tetejére!
Kismegyeri csata - Győr, 2010. június 12.

A Magyar Királyi Kardforgatók Rendje - Honvéd Szondi György SE Csapata - 2010.06.12-én Győrben szerepelt.

A Győri Történelmi Lovasnapok programján belül - kifejezett kérésre - mi vittünk Székesfehérvárról életszagú, harci sebességű gyalogos párviadalokat, ahol jelesül megmutathatták városunk fiai kardban, szablyában, lándzsában, pajzsban, lánckorbácsban, botban való jártasságukat. A perzselő hőségben a rendkívül népes nézősereg előtt vitézeink elismerésre méltó keménységgel harcoltak.

Ezt követőleg részt vettünk a Kismegyeri csata megvalósításában, ahol is mind a kuruc, mind a labanc oldalon példásan küzdöttek a Koronázó város kardforgatói.

Lap tetejére!
Fáklyás felvonulás Öregyhegy, 2010. június 4.

A Magyar Királyi Kardforgatók Rendje a Trianoni döntés 90-ok évfordulójára rendezett megemlékezésen vettünk részt a székesfehérvári Csúcsos hegyen.

A résztvevők csendes, méltóságteljes menetben vonultak át Öreg hegy számos utcáján fáklyák és gyertyák fényei alatt.Az eseménynek városi és egyházi méltóságok, önkormányzati és országgyűlési képviselők, katonai hagyományőrzők és rengeteg ünnepelni vágyó polgár adott súlyt.

De a legfontosabb az, hogy az ünnepség békességben kezdődött, békességben folytatódott és békességben is fejeződött be!
A jún.05-én megjelent Fejér Megyei Hírlap címoldalán csapatunk két ifjú vitéze látható.

Lap tetejére!

2010. Május
Hősök Napja - Tapolca, 2010. május 30.

Május 30-án Tapolcára utazott a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje, ahol a Hősök Napja rendezvénysorozaton vettünk részt.

Az I. és II. világháborús emlékműveknél történt a megemlékezés és a koszorúzások. A zenét a szentendrei kiképző bázis zenekara szolgáltatta a tőlük megszokott magas színvonalon.

Ezt követőleg a tisztelgő katonai hagyományőrzők, hivatásos katonák, városi előkelőségek átvonultunk a városon és ünnepi misén folytattuk az emlékezést, melyen csapat és országzászlónkkal álltunk tablót.

A délutáni programokban mi harci bemutatóval szerepeltünk, melyekből az utolsót már szakadó esőben kezdtem és fejeztem be a vicekapitányommal.

A tapolcai Hősök Napján Székesfehérvárt mi képviseltük.
Összességében ez a nap így volt szép!
Vidermann Csaba

Lap tetejére!
IV. Korok Fesztiválja - Balatonfüred, 2010. május 29.

A Magyar Királyi Kardforgatók Rendje 05.29-én Balatonfüreden a IV. Korok Fesztiválján vettünk részt.

A felvonuláson római légiósok, vikingek, íjászok, különböző lovagok, végvári vitézek, lovasok, kurucok, táncosok, reformkori hölgyek és urak, stb varázsoltak - velünk együtt - színpompás kavalkádot a balatoni város aszfaltjára.

A Kisfaludy Színpadnál került sor a Balatonfüredi Reformkori Hagyományőrzők Társasága zászlójának avató ceremóniájára, mely esemény keretén belül mi is szalagot adományoztunk és kötöttünk rá.

Vidermann Csaba

Lap tetejére!
7. Generali Duna-parti Futógála, 2010. május 29.

A Pesti alsó rakparton május 29-én rendezték meg a 7. Generali Duna-parti Futógálát.

Csodálatos dunai panoráma és kellemes tavasz végi időjárás fogadta szombaton délután a 7. Generali Duna-parti Futógála résztvevőit. Az eseményre 2850-en mentek el, hogy sportolva vegyék birtokukba a Pesti alsó rakpartot.

Görkorcsolyások rajtoltak elsőnek. Utánuk pedig folyamatosan a 8 kilométeres történelmi túrára induló gyaloglók. Őket követték először a 2 kilométeren, majd az 5 kilométeren induló futók. Az 5 kilométeren indulóknak az erős széllel és az esővel is meg kellett küzdeniük. A szurkolók, a nézők sem unatkoztak. Számos kiállító kínált ugyanis érdekességeket, programokat a sátrakban.
Késő délután, remek időben rajtolt a 10 kilométeres táv mezőnye.

A rendezvényen egyesületünkből Kozicsné Újvári Tímea vett részt. Ő az 5 és a 10 kilométeres távot is teljesítette. Ezzel a futás éve alkalmából meghirdetet "Jubileumi 100 év", "Jubileumi 100 km" akcióban 15 km-t és 7 évet gyűjtött össze.

Lap tetejére!
Lajoskomárom Iskolai Majális, 2010. május 23.

2010.05.23-án Lajoskomáromban az Akác ligetben szerepeltünk, ahol az Iskolai Majálison vettünk részt, mely jótékonysági alkalom a gyermekek üdültetését szolgálta.

Az ifjúságot remekül sikerült felpaprikázni, mert a bemutató után alig győztük a fegyvereinket megmutatni, s persze kellő felügyelet mellett átadni nékik.Némely kard nagyobb volt, mint aki közülük emelgetni igyekezett.

A színhely tetszetős és ápolt, szép bizonyítékaként annak, kisebb települések is nagy dolgokra hivatottak!
A csatolt kép vívólándzsákkal végrehajtott páros harc közben készült.

Lap tetejére!
17. K&H Olimpiai Maratonváltó 2010. május 16.

Szervezésnél családi, öröm futásnak indult az idei K&H váltófutás. 2007 után most jelentkezett a legtöbb indulni szándékozó tagunk. A maratonváltóra (6X7km) három férfi és három női váltót neveztünk. A minimaraton váltófutásra (3X2,1 km) hét váltónk készült. Ebből 5 családi trió volt. Az utazás megszervezésekor nem gondoltuk, hogy terveinket az időjárás egyenlőre meghiúsítja. A kedvezőtlen előjelek ellenére reggel 34-en indultunk útra, hogy csatlakozzunk a helyszínen csatlakozó futótársainkhoz. Már Pesten járunk amikor, megkaptuk az elhalasztásról tájékoztató SMS-t.

Az országos esőzés, az erős szél miatt a verseny elmaradt, de reméljük, hogy az új időpontban, jobb idő mellett már az összes váltónk indulni tud.Terep Százas és Terep Ötvenes futóverseny 2010. május 15.

2010. május 15-én került megrendezésre a terep 100 illetve 50 km-es futóverseny. Az ide verseny alaposan próbára tette a résztvevőket. A Budapestről induló és ugyanoda visszatérő menetvonal érintette a Pilis magas hegytetőit is (Visegrád, Dobogókő..).

A szintkülönbség mellett idén az időjárás okozta nehézségekkel is meg kellett küzdeni a résztvevőknek. Az eső végig szakadt, csúszott a talaj, erős szél fújt. A völgyekben csordogáló patakok most széles, gyors sodrású folyókká váltak. Az átjutás rajtuk újabb megpróbáltatás volt.

A nem mindennapi próbatételen az egyesületünk tömegsport szakosztályából 3 fő vett részt. Szőke Tamás 13 óra 45 perc alatt tette meg a 100 km-t. Soós Péter és Lengyel Tibor eredményesen teljesítette az 50 km-es távot.Brive (Franciaország) 24 órás VB 2010. május 14.

Brive (Franciaország) adott otthont a 24 órás utcai futás Világbajnokságnak.
A május 14-én megrendezett versenyen Magyarországot képviselő válogatott csapatban egyesületünkből két hosszútávfutó is indult.

Máténé Varju Edit a legeredményesebb versenyző lett. Nők mezőnyében 191.151km-es eredménnyel 30. helyezést érte el. Eredményével nemzetközi C szintet ért el.

Másik versenyzőnknek, Lajkó Csabának nem volt szerencséje. 13. óráig tudott rendesen futni, ekkor 128 km-nél tartott. Sajnos bedurrant a csonthártyája, alig tudott lépni. Később újra megpróbálta a futást, ami inkább sántításhoz hasonlított. Össz eredménye 146.013 km lett és ezzel a 127. helyezett lett.

Gratulálunk mindkét versenyzőnknek!2010. Április

VI. SZONDI Tavaszi Fallabda verseny 2010. április 22.

A Honvéd Szondi Sportegyesület Tömegsport Szakosztálya 2010. április 22-én rendezte meg a VI. SZONDI Tavaszi Fallabda Bajnokságot.

Az UNION Fallabda és Wellnes Club három pályáján ütötték a labdát a résztvevők. Sajnos a versenyen a rendszeresen indulók közül - talán a késői időpont választás miatt- sok személy nem tudott eljönni.

A megjelent húsz versenyző négy kategóriában döntötte el a helyezéseket.


Részletes eredmények a jegyzőkönyveknél tekinthetők meg.

Lap tetejére!

VIII. SZONDI Evezős Ergométer Verseny 2010. április 20.

A Honvéd Szondi Sportegyesület Tömegsport Szakosztálya 2010. április 20-án rendezte meg a VIII. SZONDI Evezős Ergométer Versenyt. A rendezvényt Szentes László, az egyesület elnökhelyettese nyitotta meg. A versenyen 11 szervezet 87 fővel vett részt. Nyolc "verseny" és három "bemelegítő" concept 2 evezős ergométer gép állt a résztvevők rendelkezésére. A nagy létszámú versenyzők kivetítőn követhették a futamok folyamatos állását. Egyéniben a nők és a férfiak is 4-4, váltóban 2-2, párosoknál 3 kategóriában döntötték el a helyezéseket.

Egyéniben a nők 500 és 1000, a férfiak 1000 és 2000 métert eveztek. Váltóban a nők 4X500 métert, a férfiak 4X1000 métert teljesítettek. A páros versenyszámban kategóriától függetlenül 500-500 métert eveztek a párosok tagjai. Egy versenyző két egyéni és egy páros vagy váltó számban indulhatott.

A férfiak 1000 méteres versenyszámában nagyon jó időeredmények születtek.

A férfiak mezőnyében Saxinger Dániel, a nőknél Delyné Schmidt Veronika volt 2-2 győzelemmel a legeredményesebb.


Részletes eredmények a jegyzőkönyveknél tekinthetők meg.

Lap tetejére!
Helyőrségi Evezős Ergométer Bajnokság 2010. április 20.

A 2010. évi Helyőrségi Evezős Ergométer Bajnokság 2010. április 20-án a MH ÖHP és a H. Szondi SE rendezésében került lebonyolításra.

Az idei versenysorozat hatodik számát Szentes László, az egyesület elnökhelyettese nyitotta meg.

A bajnokságon 7 férfi csapat 26 fővel és 5 női csapat 22 fővel vett részt.

Concept 2 evezős ergométer gépeken a nők 500, a férfiak 1000 métert eveztek. Csapat értékelésnél a legjobb három versenyző ideje számított.
A legeredményesebben az MH ÖHP csapata szerepelt.


Részletes eredmények a jegyzőkönyveknél tekinthetők meg.

Lap tetejére!

25. T-HOME VIVICITTÁ VÁROSVÉDŐ FUTÁS 2010. április 18.

Budapesten, 2010. április 18-án került megrendezésre 25. T-Home Vivicitta Városvédő Futás. A városligetben több mind tízezer ember vett részt a rendezvényen. Az indulók hat futó és egy gyalogló távon próbálhatták ki magukat. A legrövidebb táv 700 méter a leghosszabb 12 km volt.

A Honvéd Szondi György Tömegsport Szakosztály ismét népes csapattal vett részt a városvédő futáson. Örömteli, hogy egyre több család vesz részt a különböző futásokon. A VIVICITTA városvédő futás különböző távjain a szakosztályunkból hét család indult. A családi futáson (700 m) 2 család, Minicittán(3,3km) 17 fő, Midicittán (6,4 km) 2 fő, Vivicittán (12 km) 11 fő ,a Vivicitta + (6,4+3,3+12 km) 3 fő indult.

Résztvevők:
VIVICITTA +: Aranyos Vera, Harza Cecillia, Kozicsné Újvári Andrea

VIVICITTA: Arany Rita, Csörgeiné Hideg Zsanett, Harsányi Henrietta,Kukucska Gergely, Lázár Éva, Lengyel Tibor, Roszik Adrienn, Soltész János, ifj. Soltész János,Szabó József, Volek János,

MIDICITTA: Bohus Tibor, Böröcz Tibor,

MINICITTA: Ács Mária,Biácsi Fanni,Bognár Annamária, Bognár Diána, Böröcz Bianka, Böröcz Tiborné,Csörgei István,Harsányi Dénes,Hámoriné Sándor Zita, Horváth Andrea, Horváth Roberta, Horváthné Dányi Andrea, Karsai Mária, Palló Katalin, Tamás Márton, Tóth Erika, Tömbölné Czirfusz Loretta

Családi futás:Soltész János és Soltész Martin, Rech Attila, Rech Laura Anna és Karsai Mária

Családos résztvevők: Biácsi család 2 fővel, Böröcz család 6 fővel,Csörgei család 2 fővel, Horváth család 3 fővel, Rech család 3 fővel, Soltész család 3 fővel, Volek család 2 fővel.


Kapcsolódó link:
Kisfilm a 25. Vivicittáról

Lap tetejére!
Álmos Vezér Vitézi Torna 2010. április 18.

Sikeresen lezajlott az Álmos Vezér Vitézi Torna Székesfehérváron az Aszal völgyben.

A verseny a hajítófegyverek köré csoportosult; kelevéz, hajítófa, csatakereszt, hajítóbárd és kőhajítás versenyszámokban zajlottak próbák.

Női, férfi és ifi korcsoportokban lehetett megmérkőzni a versenyzőknek egymással.

Irodalmi műsorral a verseny névadójára is megemlékeztünk.

Álmos Vezér Vitézi Torna győztesei
Hölgyek:
I. Vidermanné Mecseki Ágnes
III. Dobiné Koncsek Zita


Ifjúsági:
I. Vidermann Zsombor Ármin
II. Dobi Patrik


Felnőtt férfi:
I. Tóth Richárd
II. Vidermann Csaba
III. Farkas Bence


A Fehérvár TV és a Fejér Megyei Hírlap tudósított az eseményről.

Lap tetejére!
I. Magyar Póker Magazin Csapatverseny 2010.április 12-16.

A Magyar Póker Magazin kiírta az I. Magyar Póker Magazin Csapatversenyt. Öt fős csapatok nevezhettek a rendezvényre. A Tömegsport Szakosztályból néhány fő jelentkezett a megmérettetésre. Április 12-16-ig a selejtezők zajlottak a Lurdy Házban. Naponta 200 induló közül az első nyolc csapat jutott a szombati döntőbe. Már az első selejtező napon asztalhoz ültek a versenyzőink. Bori János, Szabó Róbert, Hedvicsek László és Kis Zsolt csapatukkal sajnos nem vették az első akadályt. A Szolga László, Somogyi József, Závotka Csongor,Szabó Árpád, Kékesi Mihály összetételű csapat ötödikként zárta az első selejtező napot és a szombati döntőre készülhettek.

A szombati döntőn 40 csapat tagjai játszottak a díjazásokat érő 1-6. helyezésekért. Sajnos a csapatunk csak 4 fővel tudott kiállni. Cserét (kiegészítést) a szabályok nem engedték meg. 3,5 óráig még mind a négy versenyzőnk játékban volt. A negyedik szünet után (négy órás játék) már csak Szolga László és Kékesi Mihály folytathatta a küzdelmet. További 20 perc játék után csak Szolga Lászlóban bízhattunk. Ő közel a döntő asztal összeültetése előtt 11-13. pozícióban esett ki. Ezzel csapatunk kb. a 8-11.helyen végezhetett a 200 induló csapat közül.

Lap tetejére!
V. Vérteskozma - Rex Fontana Erdei futóversenyen
2010. április 11.


Öt évvel ezelőtt, 12 fős baráti társaság közös vérteskozmai futásából nőttei ki magát ez a hangulatos erdei futóverseny.

Az idei jubileumi, V. Vérteskozma - Rex Fontana Erdei futóversenyre is megmaradt a baráti jelleg. Minden résztvevő nagyon sok ismerőssel, baráttal találkozott a rajt helyszínén. Egy másik jelző is megillette a rendezvény. A családias kifejezés hűen tükrözte, hogy az indulók zöme családdal jött ki a gyönyörű környezetben megrendezett futóversenyre.

A távok hossza (1,5,15 km) lehetővé tette, hogy sok kicsi gyermek verseny körülmények között életében először fusson. A szervezők alaposan felkészültek, sikeres rendezvény bonyolítottak le. 254 fős induló létszám csúcsot jelentett a verseny történetében.

A Honvéd Szondi György Sportegyesületet Tömegsport szakosztályából nagyon sokan jöttek el, sokan családdal együtt. Több mint 40 fővel vettünk részt. Mivel az 1 km-es versenyen indulókról nem készült jegyzőkönyv, így pontos létszámot sem tudok leírni. Nem szeretnék senkit sem kihagyni a felsorolásból, ezért most a résztvevőket nem sorolom fel.

Szakosztályunkból a legjobb eredményt a 12 km-es távon nőknél Oláh Erzsébet (3.), a férfiaknál Lengyel Tibor (14.) érte el.

1 km-es versenyszámban a nőknél Zsiga Mónika 1. helyezést ért el.

Két ifjú tagunk most futott először versenyen. Remélem, hogy Rech Laura Anna (8 éves) és Kékesi Kristóf (6 éves) számára örök élmény marad az 1 km-es táv teljesítése.

Részletes eredmények és az összesített pontverseny állása a jegyzőkönyveknél tekinthetők meg.

Lap tetejére!
IV. Unix -Kaeser Kompressoren 100 km-es OB.
2010. április 10.


Kisbéren 2010. április 10-én került megrendezésre a IV. Unix -Kaeser Kompressoren 100 km-es Országos Bajnokság. A verseny keretében 50 km-es távon is viaskodhattak az ultrafutók.
Az idei évben a 100 km-es távon minden eddiginél több ultrafutó jelezte indulását és vett részt a rendezvényen.

A változatos és embert próbáló időjárási körülmények között óriási küzdelem jellemezte az idei IV. Unix - Kaeser Kompressoren Országos Bajnokságot. Mindenből kijutott a kiválóan felkészült ultrafutóknak. Volt erős szél, jégeső és napsütés.

A tömegsport szakosztályból három fő vett részt kiemelkedő eredményességgel az OB-n.
Lajkó Csaba 4. helyezést ért el (8:44,43), Soós Péter 11:26,02-re teljesítette a távot. Máténé Varju Edit 50 km-en ért el második helyezést 4:26,08 időeredménnyel.

Lap tetejére!
MH 2010.évi Evezős Ergométer Bajnokság, 2010. április 08.

A MK Katonai Felderítő Hivatal a MH 2010.évi Evezős Ergométer Bajnokságát Budapesten, április 08-án rendezte meg. A versenyen a székesfehérvári alakulatokból 8 fő képviselte a Honvéd Szondi György Sportegyesületet.
A rendezvényen SZONDIS ÉREMESŐ volt. Versenyzőink kiemelkedően szerepeltek. A versenyzőink közül férfiaknál Réthy Pál 3 aranyéremmel, Delyné Schmidt Veronika 1-1 arany és ezüstéremmel volt a legeredményesebb.

Elért eredmények részletesen:

500m:
Delyné Schmidt Veronika (MK KBH) női kategória 1. hely
Mester Edit (MH 43. HVTE) női kategória 3. hely
Hostyánszki Enikő (MH 43. HVTE) női kategória 8. hely

1000m:
Országné Faragó Éva (MH HEK) női kategória 3. hely
Kékesi Mihály (MH ÖHP) férfi kategória 8. hely

2000m:
Réthy Pál (MH ÖHP) férfi kategória 1. hely
Kassai Csaba (MH 43. HVTE) férfi kategória 2. hely
Bátor Tamás (MH 43. HVTE) férfi kategória 11. hely
Országné Faragó Éva (MH HEK) női kategória 4. hely

6000m:
Réthy Pál (MH ÖHP) férfi kategória 1. hely
Kassai Csaba (MH 43. HVTE) férfi kategória 2. hely
Bátor Tamás (MH 43. HVTE) férfi kategória 3. hely
Preininger Csaba (MH 43. HVTE) férfi kategória 4. hely

4X1000m-es váltó, 140 év feletti kategória: 1. helyezés
Csapattagok: Réthy Pál, Szalai Péter (MH 43. HVTE, Preininger Csaba, Bátor Tamás

4X500m-es női váltó: 2. helyezés
Csapattagok: Delyné Schmidt Veronika, Mester Edit, Hostyánszki Enikő, Országné Faragó Éva.

A színvonalas, jól megrendezett versenyen 10 db Concept 2 gépen húztak a résztvevők. A népes mezőny kivetítőn követhette a pillanatnyi állást.
A versenyszámokban végig kiélezett küzdelemben dőltek el a helyezések.

Lap tetejére!
Helyőrségi Tollaslabda Bajnokság, 2010. április 6.

A Helyőrségi Sportbajnokságok ötödik versenyszáma, a tollaslabda bajnokság 2010. április 06-án a Vám és Pénzügyőrség Közép Dunántúli Regionális Parancsnokság és a H Szondi György Sportegyesület Tömegsport szakosztály szervezésében került lebonyolításra.

A Tóparti Gimnázium tornatermében 7 férfi és 5 női csapat jelent meg. A csapatok körmérkőzéses rendszerrel döntötték el a helyezéseket.

A győzelmet a férfiaknál az MH 43. Nagysándor József Híradó és vezetéstámogató Ezred, a nőknél az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szerezte meg.
Részletes eredmények és az összesített pontverseny állása a jegyzőkönyveknél tekinthetők meg.

Lap tetejére!
2010. Március

Helyőrségi Röplabda Bajnokság, 2010. március 25.

A Helyőrségi Sportbajnokságok negyedik versenyszáma, a röplabda bajnokság 2010. március 25-én a FM Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Honvéd Szondi György Sportegyesület Tömegsport szakosztály szervezésében került lebonyolításra.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola tornatermében 8 csapat jelent meg. A csapatokat két négyes csoportban körmérkőzéses rendszerben döntötték el a csoporthelyezéseket. Az első két helyezett keresztbejátszás után döntötte el az első négy helyezést. A csoport harmadikok a 5-6, a csoport negyedikek a 7-8 helyezésért mérkőztek.
A győzelmet a döntőben az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj szerezte meg a végére elfáradó FM Katasztrófavédelmi Igazgatósággal szemben.
Részletes eredmények és az összesített pontverseny állása a jegyzőkönyveknél tekinthetők meg.

Lap tetejére!
3. BSI Balaton Szupermaraton, 2010.03.18-21.

A 3. Balaton Szupermaratonnal kezdetét vette a BSI futóidénye. A siófoki Aranypartról március 18-án 11 órakor elrajtoltak az egyéni indulók a csapatok és a párosok első futói.

A 140 egyéni indulóra, 30 páros és 70 csapat tagjaira a négy nap alatt 195 km teljesítése várt. Az első nap rajtuk kívül a napi maraton+-t vállaló 10 induló állt ott a startnál.

Siófok alpolgármestere, Horváth Károly indította útjára a mezőnyt. Napsütésben, 11 fokos időben a futók az első nap 46,7 km-t tettek meg Siófoktól Fonyódig.

Másnap csodálatos tavaszi időben folytatódott a Balaton körüli futás. A pénteki táv 52,9 kilométer volt. A négynapos verseny leghosszabb szakaszát Fonyódról kezdték meg a résztvevők, 10másodperces egyéni indítással. A szigligeti vár alatti célban már 18 fokos hőmérséklet fogadta a beérkezőket.

A 3. BSI Balaton Szupermaraton harmadik napján 43,6 km hosszú Badacsony-Balatonfüred szakasszal folytatódott. A mezőnyhöz csatlakoztak a Félbalaton Szupermaraton résztvevői is. Ők a szombati és a vasárnapi etapokra szálltak be.

Az utolsó napon a résztvevőkre 52,1 km várt. Balatonfüredről a Siófoki célig futottak az indulók. A negyedik napon ismét csodálatos volt az idő.
H Szondi György SE idén sajnos kevesebb csapattal vett részt a rendezvényen. Betegség, sérülés miatt a tavalyi női győztes csapat nem tudott elindulni. A férfi csapat tagjait sem kímélték a sérülések. Így a csapatok mezőnyében csak egy vegyes összetételű csapattal vettünk részt. Örömteli, hogy az egyéni kategóriában az egyesületünkből most indultunk a legnagyobb létszámmal, 6 fő vállalta a 4 napos megmérettetést. Női párosok mezőnyében is volt résztvevőnk. A kis csapatunk ennek ellenére szép eredményeket ért el.

Egyéniben:
Filip Krisztián (14:40,26) abszolút 2., F2 kategóriában 1. helyezést ért el,
Szőke Tamás (16:37,31) abszolút 11., F2 kategóriában 6. helyezést ért el,
Vakhal Norbert (16:52,33) abszolút 15., F2 kategóriában 10. helyezést ért el,
dr.Szénai László (17:01,45) abszolút 17., F3 kategóriában 7. helyezést ért el,
Soós Péter (22:00,56) abszolút 75., F2 kategóriában 32. helyezést ért el,
Máténé Varju Edit (17:53,04) abszolút 5., N2 kategóriában 4. helyezést ért el.

Női párosok mezőnyében:
Zsupányi Adrienn az Andi Beus Macika nevű csapat tagjaként abszolút 17. Női kategóriában 2. helyezést ért el.

Csapatversenyben:
A MH 43. HVTE csapatunk Dér Andrea, Oláh Erzsébet, Vakhal Norbert, Nádasdi Zsolt összetételben,15:19,42 időeredménnyel abszolút 11., F3 kategóriában 6. helyezést ért el.
Az első napi Maraton+ versenyszámban (46,7 km) Nádasdi Zsolt (3:58,41) 2., Nádasdiné Boros Melinda (4:32,11) abszolút 4., Női kategóriában 1. helyezést ért el.

Lap tetejére!
XXVI. Pécs-Harkány Országúti Futóverseny, 2010.03.07.

Nagy Csaba pécsi alpolgármester startlövésére rajtolt el, az év első nagyobb futóversenyének számító XXVI. Pécs-Harkány Országúti Futóverseny mezőnye.
A távnak több mint nyolcszázan vágtak neki a PVSK Verseny utcai csarnoka elől. A 25 km-es táv teljesítése a résztvevőknek visszajelzést adhat a téli alapozás hatékonyságáról. Felmérhetik hol tartanak.
Az egyéni indulók mellett három fős váltók is teljesítették a távot 8,5-9-7,5 km-es felosztásban.
A távot Bene Barnabás (PVSK) teljesítette a leggyorsabban. A hölgyeknél Földingné Nagy Judit megvédte tavalyi címét. A váltókban a helybéli csapatok (PFK, PVSK) jeleskedtek.
A rendezvényen a Honvéd Szondi György Sportegyesületet a Tömegsport Szakosztályból egy váltó és 10 egyéni induló (8 férfi és 2 nő) képviselte. A női mezőnyben Dér Andrea (1:38,09) 2. , Farkas Ágota (1:58,20) 20. helyezést ért el. Férfiaknál a legjobb eredményt Filip Krisztián (1:35,37) 18. hely és Sió Attila (1:43,52) 31. hely érte el. A váltó Sió Attila, Réthy Pál, Kékesi Mihály összetételben a 70 váltó közül 19. helyezést érte el 1: 52,32-es időeredménnyel.
A HOSOSZ szervezésében, a Pécsi Honvéd közreműködésével a katonák és a HSE tagok külön is értékelve lettek.
A részletes eredmények a Jegyzőkönyveknél megtekinthetőek.

Lap tetejére!
Helyőrségi Asztalitenisz Bajnokság, 2010.03.04.

A Helyőrségi Sportbajnokságok harmadik versenyszáma, az asztalitenisz csapatverseny 2010. március 04-én a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred és a Honvéd Szondi György Sportegyesület Tömegsport szakosztály szervezésében került lebonyolításra.

A helyőrségi Sportcentrumban népes mezőny jött el. A versenyen 10 férfi csapat 30 fővel és 8 női csapat 20 fővel vett részt.
Nők két négyes, a férfiak két hármas és egy négyes csoportban körmérkőzéses rendszerben döntötte el a csoporthelyezéseket.

Nőknél az első két helyezett keresztbejátszás után döntötte el az első négy helyezést. Férfiaknál csoport elsők a 1-3, a csoport másodikak 4-6, a csoport harmadikok a 7-10 helyezésért mérkőztek tovább. A csapatmérkőzés két egyéni és egy páros mérkőzésből állt.

A négy asztalon kiegyenlített küzdelmek zajlottak, amit a zömében elért 2:1-es győzelmi arányok is mutatnak. Néhány mérkőzés kimondottan jó színvonalú volt. A férfiaknál az MH Összhaderőnemi Parancsnokság összeszokott csapata megvédte a tavalyi elsőségét, míg a nőknél a Vám és Pénzügyőrség Közép Dunántúli Regionális Parancsnokság csapata révén új győztes született.

Részletes eredmények és az összesített pontverseny állása a jegyzőkönyveknél tekinthetők meg.

Lap tetejére!
2010. Február

4. Téli Margitai Terep Maraton (kb. 40km)
2010. február 01. 13:00

A Margita Téli Terep Maratonnal kezdődött ismét a Terep Ultra Kupa 2010-es versenysorozata. A január 28-ai rendezvényen több mint 400 gyalogos teljesítménytúrázó után rajtol a futók mezőnye. Idén sem hazudtolta meg az időjárás a verseny nevét igazi téli idő várt a 131 indulóra. Nagyobb részén letaposott havon de néhol térdig érő hó nehezítette a versenyzők feladatát. Kifogástalanul ki volt jelölve a pálya, a regisztráció és az áthaladást igazoló pecsételések gyorsak voltak.
A frissítőpontokon még arra is ügyeltek, hogy ebben a téli hidegben melegített energiaitallal várják a futókat. Minden célba érő emlékérmet kapott és a korcsoportonkénti dobogósok serlegeket.
A Tömegsport szakosztályból Soós Péter (4:37,22 - 40.hely) és Szőke Tamás (4:37,27 - 41.hely) teljesítette a távot.
További eredmények felsorolása az eredmények mappában találhatóak meg.

Lap tetejére!
Pusztaszabolcs, 2010.02.20.

A Pusztaszabolcsi Szabadidősport Egyesület idén negyedik alkalommal rendezi meg maratoni futóverseny-sorozatát.

A résztvevőknek évszakonként 10,6 kilométer hosszúságú versenytávot kell teljesíteniük . Azok akik minden évszakban elindulnak, a verseny végére lefutják a maratoni távot.

A 2010. év első versenyét február 20-án, szombaton rendezték meg, amelyen félszázan álltak a Városi Sportpálya melletti rajthoz.

A városi sportpályától indultak a versenyzők és Besnyőig futottak, majd vissza az indulási ponthoz. Az indulókat életkor alapján öt kategóriában értékelték. A téli verseny legjobb futója Kőkúti László, pusztaszabolcsi versenyző volt, aki 42 perc 22 másodperc alatt teljesítette a távot. A legidősebb versenyző 77 éves volt.

A Honvéd Szondi Sportegyesületet négy fő képviselte. Mind a négyen a kategóriájukban dobogón végeztek. Harsányi Henrietta és Soós Péter első, ifjú Soltész János második és Soltész János harmadik helyezést ért el.

A tavaszi futóversenyt május 29-én, 10 órai kezdettel kerül megrendezésre.

Részletes eredmények és az összesített pontverseny állása a jegyzőkönyveknél tekinthetők meg.

Lap tetejére!
Helyőrségi Darts Bajnokság, 2010. 02.18.

A 2010. évi Helyőrségi Sportbajnokságok február 18-án a Darts bajnoksággal folytatódott. A verseny a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred és a H Szondi György SE szervezésében került lebonyolításra.

A rendezvényen 10 férfi és 7 női csapat vett részt. A 3 fős csapatok vigaszágas rendszerben, egyéni és csapat versenyszámban döntötték el a helyezéseket. A 301 "sima" kiszállásos lebonyolítás színvonalas küzdelmeket hozott.

Egyéniben a férfiaknál Madár Zsolt, nőknél Topor Ildikó győzött. Csapatversenyben a MH Bakony Harckiképző Központ és a MH 43. Nagysándor József Híradó Ezred csapata győzött.

További eredmények a jegyzőkönyveknél tekinthetők meg.

Lap tetejére!
Helyőrségi Úszó Bajnokság, 2010. 02.04.

Úszó versennyel elkezdődött a 2010.évi Helyőrségi Sportbajnokságok sorozata. A bajnokságot a MATASZ Székesfehérvári szervezete együttműködve a H Szondi György Sportegyesülettel bonyolította le.

A rendezvényen 9 férfi és 4 női csapat vett részt. A férfiaknál a FM Rendőr-főkapitányság, nőknél a MH 43. Nagysándor József Híradó Ezred csapata győzött.

További eredmények a jegyzőkönyveknél tekinthetők meg.

Lap tetejére!

Honvéd Szondi SE >>> Hírek, közlemények Versenyek >>> Rólunk írták Események, beszámolók Támogatóink Elérhetőségek

Honlapkészítés